Virksomhedsdoktoren er død

Jeg har på det seneste holdt møder med banker og revisorer om kriseramte virksomheder. Og snakken ender ofte på, at turnaround udføres af en virksomhedsdoktor, der laver en hurtig diagnose, og genopliver en patient med akut hjertestop.

Virksomhedsdoktor er en beskrivelse, der reducer lederen til helten på den hvide hest, der vender op og ned på organisationen, skærer dybt og hårdt, og som er en hård forhandler, der presser kreditorer, fagforeningerne og banker.

Ordet reducer i mine øjne turnaround til et reality begreb, hvor lederen lever en rockstjernetilværelse. Virkeligheden kunne ikke være længere væk fra de erfaringer, som jeg har oparbejdet de seneste otte år som rådgiver eller leder for selskaber i turnaround.

Der er ingen organisationer, der er afhængig af en enkelt person. Det er en holdindsats, der især gælder for kriseramte selskaber. Det er muligt, at man indsætter en ny ledelse, opsætter skrappe krav og gennemfører hårde, men nødvendige beslutninger, men det er en opgave, der kræver opbakning og forankring i hele organisationen.

Turnaround er en af de mest krævende opgaver en leder kan vælge i sin karriere, og som handler om at skabe vækst i konkurrencepræget markeder, hurtigt og effektivt.

 

 turnaround kriseledelse businessrecovery appelquistco