Flere konkurser blandt aktive virksomheder i 2019

Sådan lyder det i de seneste nyhedsbrev fra Danmarks Statistik. I forhold til gennemsnittet for perioden 2014-2018 var der 20 pct. flere konkurser i aktive virksomheder i løbet af 2019. Der var i alt 2.590 konkurser i aktive virksomheder.

BRANCHER

Fordelt på brancher udgør de tre største Handel 23 pct., Bygge & Anlæg 19 pct., og Erhvervsservice 15 pct. Transport branchen er den branche der er steget mest med en stigning på 78 pct. flere end gennemsnittet for 2014-2018. Den eneste branche med færre konkurser er Ejendomshandel og udlejning med 23 pct. færre konkurser i 2019. Det bliver et hårdt år for de selskaber, har en stor gæld og, som ikke skaber overskud på bundlinjen. Flere konkurser betyder, at bankerne må øge nedskrivningerne, og så vil man i løbet af året blive nød til at stramme kreditpolitikken.

KEND JERES RISIKOPROFIL

Bestyrelsen bør være ekstra opmærksomme på om selskabets resultater er tilfredsstillende. Og her kan det være rart, at kende virksomhedens risikoprofil. Få en ekstern og uvildig vurdering af selskabet, så man er godt forberedt til det kommende år.

Kilde: https://lnkd.in/eHxkMek

turnaround kriseledelse businessrecovery