FASE 3: LIKVIDITETSKRISE

Appelquist & Co_turnaround likviditetskrise #5_jan 2020

Manglen på likviditet spreder sig som ringe i vandet i dansk erhvervsliv i den her tid. Manglen på kapital vil sprede sig til de fleste brancher, og det tvinger virksomhederne markant ned i aktivitetsniveau. Hvad kan du gøre ved det?

Når en virksomhed oplever øget pres fra omverden, vil en skjult krise i strategi, organisation og faldende resultater, accelerere behovet for likviditet. Afdæk mulighederne for genforhandling af jeres aftaler og vilkår. Der er fire områder I kan arbejde med:

  1. Optimer debitor og kreditor vilkår
  2. Reducer kapitalbindinger
  3. Optag lån og udvid kreditter
  4. Kapitaltilførsel

Arbejdskapital er penge, der er bundet i debitorer, kreditorer og varelagre. Ved at reducere pengebindingen gennem nedbringelse af debitorer og lagre samt forøgelse af kreditorer, vil det frigøre likviditet og reducer omkostningerne.

HUSK: Der gælder et særligt juridisk ansvar i forbindelse kapitalberedskabet i selskaber. Som bestyrelsesmedlem kan man blive personlig ansvarlige, hvis man har påført kreditorer yderligere tab i en senere konkurs.

ANALYSEVÆRKTØJ TIL OPTIMERING AF LIKVIDITET

Få tilsendt vores analyseværktøj med mere end 50 forslag til hvordan I kan søge at frigive likviditet. Få et visuelt overblik over jeres aftaler, hvad der bør kunne forhandles, og hvor se meget likviditet der frigives.

Hent analyseværktøjer her. https://www.appelquistco.dk/likviditetskrise


risikoledelse kriseledelse forandringsledelse turnaround