FASE 5: REKONSTRUKTION

Appelquist & Co_turnaround virksomhedskrise_rekonstruktion_small_mar_2020

En rekonstruktion kan opstå når en insolvent virksomhed ikke længere kan betale sine kreditorer, og man må standse betalingerne. Hvad muligheder har ledelsen nu?

Der findes to rekonstruktioner; 1) Retslig rekonstruktion 2) Stille rekonstruktion. Formålet er at give arbejdsro og mulighed for at indgå aftaler enten gennem akkorder eller ved at sælge de sunde dele af virksomheden. Der er begrænset handlefrihed i en rekonstruktion, og man bør søge juridisk bistand.

1) Retslig rekonstruktion skal anmeldes til skifteretten, og der skal stilles bankgaranti til en rekonstruktør og tillidsmand. Kan der ikke findes en løsning, vil en retligs rekonstruktion automatisk overgå til konkurs.

2) Stille rekonstruktion sker i dialog og forhandling med de største kreditorer. Den stille rekonstruktion er en diskrete måde, men beslutningen om konkurs SKAL træffes i tide, så man undgår erstatningsansvar og konkurskarantæne!

Det er afgørende, at der ikke overdrages aktiver til andre eller man betaler nogle kreditorer frem for andre. Det kan omstødes i tilfælde af en konkurs, og kan i nogle tilfælde være strafbart.

Vi tilbyder gratis og uforpligtende rådgivning til kriseramte virksomheder. Hent rapporten om virksomhedens kriser i 6 faser. www.appelquistco.dk/virksomhedskrise

#turnaround #kriseledelse #rekonstruktion