Optimisten og realisten

Appelquist & Co_Covid-19 respons_jun_2020

Der er i øjeblikket mange opslag, der handler om et øjebliks fremgang i dansk økonomi. Detailhandlen slår rekord i maj, arbejdsløsheden er på retur. Nu tænker flere og flere, at vi slipper billigere end frygtet. Pas på, du risiker at tabe modet!

Jeg søger selv de positive nyheder, det giver energi og håb for fremtiden. Men det er som at indtage druesukker i et maratonløb. Det hjælper kortvarigt på trætheden, men den kommer hurtigt tilbage, men med ekstra styrke.

Det er afgørende, at du som topleder forholder dig til realisterne, og ikke lader dig styre af følelserne. Alle ønsker den nuværende krise ikke udvikler sig eller bliver værre. Sandheden er blot at ingen med sikkerhed ved, hvornår det sker.

Det er uklogt, når en topleder i en usikker periode kommunikerer ”at mere og mere tyder på en vending” blot fordi man ser enkelte positive nyheder eller målinger. Det her kan hverken tales op eller tales væk, som jeg har set flere argumentere med.

Når toplederen er den ukuelige optimist og fejler på sine antagelser, rammer det både vedkommendes organisation og eget omdømme på sigt. På et tidspunkt holder omverden op med at lytte til forudsigelserne.

Den evige optimist mister modet, når afslutningen på en krise enten flytter sig eller passerer de forskellige deadlines for en positiv vending. Realisten har en ukuelig overbevisning om, at krisen på et tidspunkt får en positiv afslutning, men holder sig fra at forudsige hvornår det sker.

Ingen ved hvornår der kommer en afslutning. Er det hen over sommeren? Bliver det i efteråret eller først til foråret. Konsulenthuset McKinsey har udarbejdet 9 forskellige scenarier, baseret på håndteringen af epidemien og den økonomiske effekt, hvilke af disse scenarier tror du mest på?

Du ved det ikke, så derfor bør du planlægge og arbejde efter, at det her er jeres nye normaltilstand, og arbejde ud fra den antagelse til vendingen i krisen indtræffer. Toplederen tør se de brutale realiteter i øjnene.

Læs mere om analysen fra McKinsey her.

#turnaround #kriseledelse #recessionsledelse #forandringsledelse