Hvem kommer bedst igennem krisen?

Appelquist & Co_Hvem kommer bedst igennem en krise_jan_2021

Vi står midt en corona-krise, og mange virksomheder står netop nu over for vigtige beslutninger, som vil påvirke virksomheden langt ud i fremtiden, og som vi kan lære meget af!

Spørgsmålet er så, om man kan lære af historien, og hente hjælp ved at kigge på de tidligere kriser, der har ramt os i nyere tid? Svaret er ja, for der er klare ligheder mellem de virksomheder, der historisk er kommet bedre ud af en krise eller recession end deres konkurrenter. Vinderne var dem der valgte den progressive strategi - tilpasning og innovation!

De virksomheden der kun har fokus på omkostningerne på kort sigt, sætter alt i stå og ikke investerer, der viser analysen at konkurrenterne sandsynligvis løbe fra virksomheden, når krisen er ovre.

De virksomheder, der kommer stærkere ud af en krise end konkurrenterne, er dem der har tilpasset sig og udviklet sig under krisen. Og de har både skåret og investeret

Analysen er lavet på baggrund af internationale undersøgelser og analyser fra fire store kriser i 80'erne, 90'erne, samt 11. september 2001 og finanskrisen i 2008. (Kilde: https://hbr.org/2010/03/roaring-out-of-recession)


#turnaround #kriseledelse #risikoledelse #appelquistco