Sådan genstarter du din virksomhed

Appelquist & Co_Business Model Canvas_maj_2021

Når jeg hører nyhederne og læser de mange opslag på sociale medier, får man den fornemmelse, at krisen allerede er overstået. Arbejdsmarkedet koger, aktiemarkederne er i rekord. Væksttoget har forladt perronen.

Der sker noget i øjeblikket, der har store ligheder med tiden lige efter finanskrisen. Mange har travlt med at genstarte virksomheden og at få styr på alt det praktiske. Jeg taler med mange i øjeblikket, der fortæller at nu er det bare om at blive klar, for lige om et øjeblik kommer kunderne og omsætningen tilbage. 

Erfaringen fra finanskrisen viser bare, at det gør den nødvendigvis ikke!. Vores personlige forbrugsmønstre er ændret. Der har været tid til refleksion og overvejelse om, hvordan vi gør tingene fremover. Måske det forholder sig på samme måde med virksomhedernes indkøbsrutiner og adfærd?

Spørgsmålet er, hvordan du genstarter din virksomhed i praksis. Her er hvad jeg vil anbefale dig at se nærmere på internt i virksomheden i første omgang. 

Det interne perspektiv handler om vækstparat er din virksomhed. Du skal kigge på

  1. Ressourcer – er der tilstrækkelig finansiering og arbejdskraft?
  2. Strategi – er den stadig meningsfuld, retningsgivende og aktuel?
  3. Forretningsmodel – er den funktionsdygtig og fremtidssikret?
  4. Organisation – er strukturen uformel og kultur entreprenant?

Sundhedskrisen har sat mange virksomhed tilbage i ressourcer. Stigende gældsætning og et skift i markedet, der udfordre indtjeningsevnen. Det nytter heller ikke rigtig noget at have verdens bedste vinderstrategi, hvis den ikke er meningsfuld og aktuel i den nuværende kontekst. Det er særligt punkterne 3 og 4, som jeg vil anbefale dig at bruge tid på imens du "venter" på om omsætningen kommer tilbage på niveauet før Covid-19 krisen. 

Den digitale udvikling blev under krisen løftet 3-5 år frem i tiden, så spørgsmålet er, om dine kunder og dermed din forretning er fuldt med på denne rejse. Mange har set potentialet i hjemmekontor og digitale løsninger på møder og rejser. Hvordan påvirker det jeres politikker og rutiner i organisationen, og hvordan har det ændret på jeres virksomhedskultur?

Du skal hurtigst muligt finde ud af, hvad det specifikt betyder for din virksomhed. Det er ikke for at male fanden på væggen, men noget kan være forandret for altid i din virksomhed.

Book et uforpligtende møde

Hvis du står i den situation og du kunne tænke dig at høre mere om hvordan du kommer i gang, så book et uforpligtende online-møde med mig på linket herunder. På mødet vil jeg præsentere dig for vores testværktøj, der guider dig igennem hele den strukturerede arbejdsproces at vurdere jeres vækstparathed.

Efter mødet kan du vurdere om det er en opgave du selv vil gå videre med eller om det er en opgave jeg skal hjælpe jer med. Det vigtigste er at du kommer i gang med at vurdere, hvor vækstparat din virksomhed i virkeligheden er.

Kig i min kalender her og book et møde - klik her


#turnaround #vækstsledelse #appelquistco #genstart #genåbning