Hvem?

Appelquist & Co arbejder gennem advisory boards og bestyrelsesposter. Konsulentopgaver sker udelukkende gennem mit primære arbejde, som seniorrådgiver hos CfL - Center For ledelse i København.

 

Et fyrtårn?

Et fyr er et pejlemærke og et hjælpemiddel til navigation på havet. Et fyr kan siges at have tre funktioner, som er at give oplysning om hvor et skib befinder sig, at vejlede et skib igennem et vanskeligt område, og at advare kaptajnen på skibet imod skjulte farer, som f.eks. lavvandede områder, sunkne skibe og undersøiske skær.

Vi har en vision om være et fyrtårn for bestyrelser, direktioner og ejerledere, der kan bekræfte deres præcise position på et oprørt hav, og at rådgive, vejlede og advare i tide om undersøiske skær og lavvandede områder i virksomhedens farvand.

Appelquist & Co_forside_fyrtårn_sep_2020

Appelquist & Co rådgiver klienter gennem betroet poster i advisory board og bestyrelsesposter med at opbygge et solidt forretningsmodel og strategi til fornyet vækst og fremdrift. Jeg har udviklet en særlig arbejdsmetode, som er et visuelt og pragmatisk værktøj, der kan hjælpe virksomheder med at være modstandsdygtige og at være kriseparat.

Min rådgivning bygger på en bred praktisk erfaring fra forskellige markeder, brancher og funktioner. Jeg tager udgangspunkt i et stærkt teoretisk fundament fra internationale og anerkendte business-skoler. Min styrke er min brede erfaring, praksisnær tilgang til opgaver og kunder, samt et stort professionelt netværk af andre relevante specialister, rådgivere, konsulent og fagfolk.

Mine kunder er typisk mindre og mellemstore virksomheder, hvor min kontaktflade er bestyrelser, ejerledere, direktioner, investorer, banker, kapitalfonde og andre med særlig interesse i det økonomiske og kommercielle aspekt i en virksomhed.

HenrikAppelquist_02

Henrik L. Appelquist, Executive Adviser

Det er mig der står bag konsulenthuset Appelquist & Co. Vores ydelser bygger på et bredt netværk af betroede partnere, som jeg har arbejdet sammen med og som jeg kender indgående og personligt.

Jeg har selv en videregående uddannelse fra Handelshøjskolen i København med speciale i organisationsudvikling og strategisk ledelse. Det er senere blevet suppleret med en uddannelse i digital forretningsudvikling (Digital Disruption) hos International Institute for Management Development (IMD Business School) Lausanne, Schweiz.

Privat er jeg gift med Henriette. Vi har 2 børn, Rasmus og Frederikke, og bor i Kongens Lyngby nord for København. Jeg prøver at holde mig i form med landevejscykling hver uge året rundt. Ring til mig hvis du har spørgsmål.

Jeg arbejder til daglig som seniorrådgiver hos CfL - Center For Ledelse som er beliggende på Østerbro i København.

hla@appelquistco.dk / (+45) 24 81 24 05 / LinkedIn

Ekspertise og erfaringer

Jeg har arbejdet i stagnerende markeder og brancher og i nødlidende virksomheder i mere end 25 år. Jeg selv stået i min klienters situation, og oplevet udfordrende problemstillinger på egen krop, og hvad det gør ved en i det daglige.

Jeg bliver af andre beskrevet som en rådgiver, der ligger vægt på åbenhed og engagement, og som er ærlig frem for at politisk, beskeden, humoristisk, menneskelig, loyal og fællesskabssøgende. Jeg har et stort engagement i mine opgaver, som viser sig ved, at jeg bliver oplevet som nærværende, ægte, og levende i mit arbejde.

Jeg ved hvordan investorer, banker og bestyrelser tænker og arbejder. Og ikke mindst, hvordan det er at være centrum for deres krav og opmærksomhed, når resultaterne svigter og økonomien er presset, der er for få medarbejdere, og der arbejdes med mange, korte deadlines under stærkt begrænset handlefrihed.

Jeg rådgiver bestyrelser, direktioner og ejerledere med at håndtere de mange praktiske problemstillinger, der naturligt opstår i forbindelse med forbedring af virksomhedens resultater. Jeg har stor erfaring med reorganisering, tilpasning, oprydning, kapitaltilførsel, opkøb og frasalg af både forretningsområder og virksomheder til industrielle købere.

MIT BEDSTE RÅD OM STRATEGISK BEREDSKAB

Den bedste måde at undgå kriser på i din virksomhed er dels at være forberedt på det uventede og dels at arbejde kontinuerligt med forretningsgrundlaget i virksomheden takt med at den bliver større og ældre.

At være forberedt på det uventede betyder at bestyrelse og direktion arbejder med beredskabsplaner og scenarie planlægning af forskellige typer af forretningskritiske situationer.

At arbejde kontinuerlig med forretningsgrundlaget betyder at I løbende udvikler jeres driftsmodel, forretningsmodel, og strategien  med fokus på den organisatorisk struktur og kultur i virksomheden.

Det er når forandringerne i omverden sker hurtigere end udviklingen i organisationen, at problemerne begynder at opstå. Innovation og læring er nøglen til at undgå kriser eller til at håndter dem korrekt når du alligevel opstår. Hvordan ser det ud hos jer?

HenrikAppelquist_05