Hvem?

Vi udarbejder skræddersyet forløb, der strategisk, økonomisk og kommercielt styrker vores klienters fremadrettede forretning. Vi har stor erfaring med at håndtere og afveje de økonomiske og kommercielle interesser, når der er behov for at tilpasse forretningsgrundlaget i en kritisk situation.

 

Et fyrtårn?

Et fyr er et pejlemærke og et hjælpemiddel til navigation på havet. Et fyr kan siges at have tre funktioner, som er at give oplysning om hvor et skib befinder sig, at vejlede et skib igennem et vanskeligt område, og at advare kaptajnen på skibet imod skjulte farer, som f.eks. lavvandede områder, sunkne skibe og undersøiske skær.

Vi har en vision om være et fyrtårn for bestyrelser, direktioner og ejerledere, der kan bekræfte deres præcise position på et oprørt hav, og at rådgive, vejlede og advare i tide om undersøiske skær og lavvandede områder i virksomhedens farvand.

Appelquist & Co_forside_fyrtårn_sep_2020

Appelquist & Co rådgiver klienter med at opbygge ent solidt forretningsmodel og strategi til fornyet vækst og fremdrift. Jeg har udviklet en særlig arbejdsmetode, som vi kalder for Turnaround Management Standard ® (TMS). Det er et visuelt og pragmatisk værktøj, der hjælper virksomheder med at være kriseparate og modstandsdygtige.

Min rådgivning bygger på en bred praktisk erfaring fra forskellige markeder, brancher og funktioner. Jeg tager udgangspunkt i et stærkt teoretisk fundament fra internationale og anerkendte business-skoler. Min styrke er min brede erfaring, praksisnær tilgang til opgaver og kunder, samt et stort professionelt netværk af andre relevante specialister, rådgivere, konsulent og fagfolk.

Jeg tilbyder skræddersyede forløb, der strategisk, økonomisk og kommercielt styrker din fremadrettede forretning. Jeg har stor erfaring med at håndtere og afveje de økonomiske og kommercielle interesser, når der er behov for at tilpasse forretningsgrundlaget i en kriseramte virksomhed.

Mine kunder er typisk mindre og mellemstore virksomheder, hvor min kontaktflade typisk er bestyrelser, ejerledere, direktioner, investorer, banker, kapitalfonde og andre med særlig interesse i det økonomiske og kommercielle aspekt i en virksomhed.

HenrikAppelquist_02

Henrik L. Appelquist, Executive Adviser

Det er mig der står bag konsulenthuset Appelquist & Co. Vores ydelser bygger på et bredt netværk af betroede partnere, som jeg har arbejdet sammen med og som jeg kender indgående og personligt.

Jeg har selv en videregående uddannelse fra Handelshøjskolen i København med speciale i organisationsudvikling og strategisk ledelse. Det er senere blevet suppleret med en uddannelse i digital forretningsudvikling (Digital Disruption) hos International Institute for Management Development (IMD Business School) Lausanne, Schweiz.

Privat er jeg gift med Henriette. Vi har 2 børn, Rasmus og Frederikke, og bor i Kongens Lyngby nord for København. Jeg prøver at holde mig i form med landevejscykling hver uge året rundt. Ring til mig hvis du har spørgsmål.

hla@appelquistco.dk / (+45) 24 81 24 05 / LinkedIn

Ekspertise og erfaringer

Jeg har arbejdet i stagnerende markeder og brancher og i nødlidende virksomheder i mere end 25 år. Jeg selv stået i min klienters situation, og oplevet udfordrende problemstillinger på egen krop, og hvad det gør ved en i det daglige.

Jeg bliver af andre beskrevet som en rådgiver, der ligger vægt på åbenhed og engagement, og som er ærlig frem for at politisk, beskeden, humoristisk, menneskelig, loyal og fællesskabssøgende. Jeg har et stort engagement i mine opgaver, som viser sig ved, at jeg bliver oplevet som nærværende, ægte, og levende i mit arbejde.

Jeg ved hvordan investorer, banker og bestyrelser tænker og arbejder. Og ikke mindst, hvordan det er at være centrum for deres krav og opmærksomhed, når resultaterne svigter og økonomien er presset, der er for få medarbejdere, og der arbejdes med mange, korte deadlines under stærkt begrænset handlefrihed.

Jeg rådgiver bestyrelser, direktioner og ejerledere med at håndtere de mange praktiske problemstillinger, der naturligt opstår i forbindelse med forbedring af virksomhedens resultater. Jeg har stor erfaring med reorganisering, tilpasning, oprydning, kapitaltilførsel, opkøb og frasalg af både forretningsområder og virksomheder til industrielle købere.

MIT BEDSTE RÅD OM KRISELEDELSE

Den bedste måde at undgå kriser på i din virksomhed er dels at være forberedt på det uventede og dels at arbejde kontinuerligt med forretningsgrundlaget i virksomheden takt med at den bliver større og ældre.

At være forberedt på det uventede betyder at bestyrelse og direktion arbejder med beredskabsplaner og scenarie planlægning af forskellige typer af forretningskritiske situationer.

At arbejde kontinuerlig med forretningsgrundlaget betyder at I løbende udvikler jeres driftsmodel, forretningsmodel, og strategien  med fokus på den organisatorisk struktur og kultur i virksomheden.

Det er når forandringerne i omverden sker hurtigere end udviklingen i organisationen, at problemerne begynder at opstå. Innovation og læring er nøglen til at undgå kriser eller til at håndter dem korrekt når du alligevel opstår. Hvordan ser det ud hos jer?

HenrikAppelquist_05
 • Appelquist & Co

  “Du har lavet et professionelt stykke arbejde, hvor du har håndteret og prioriteret den store række af udfordringer, som har været i virksomheden. Dette ikke mindst set i lyset af den delvise konkurs som have været kort forinden og den generelle misstemning som var i virksomheden.

  Du har ikke været bange for at tage de kampe som skulle tages både i forhold til medarbejdere og i forhold til ejerskab/bestyrelse.

  Det er lykkedes dig at skabe en god stemning i virksomheden og samtidig få folk til at kigge fremad mens nedgangen i aktiviteter og indtjening er stoppet.

  Ovenpå det jeg har erfaret efter at være indtrådt i virksomheden, er jeg ikke i tvivl om at du kan levere gode resultater som interim direktør såvel som ekstern konsulent indenfor strategisk ledelse og forretningsudvikling.”

  Managing Director, Investor

 • Appelquist & Co

  “Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Appelquist & Co igennem flere år. Henrik er er stærk, tydelig og effektiv leder, der eksekverer hurtigt på de vedtagne beslutninger, samtidig med, at han selv er initiativrig.

  Henriks kompetencer er efter min vurdering særligt stærk på udvikling og motivation af organisationen, samt på det kommercielle område.

  Jeg kan på det varmeste anbefale et samarbejde med Henrik, og jeg står gerne til rådighed med en personlig uddybning af denne anbefaling”

  Bestyrelsesformand

 • Appelquist & Co

  “Henrik er en enorm behagelig person med store ambitioner og en god forståelse for hvad der skal til for at komme ud over rampen. Han sidder ikke på hænderne og snakker store ord, men eksekverer og er god til at flytte projekter fremad. Henrik får derfor min klare anbefaling.”

  Associate Partner, Reklamebureau

 • Appelquist & Co

  “I know Henrik from his time in charge of Atbo. Henrik is a very competent person with a lot of energy and enthusiasm. At the same time Henrik has a very nice personality which ensures always a good cooperation.”

  President, CEO, Adm. direktør

 • Appelquist & Co

  “Jeg har samarbejdet med Henrik i 4 år i et leverandør/kunde forhold.

  Henrik er en kompetent, handlekraftig og troværdig mand med gennemslagskraft og gode analytiske evner. Han er spot on på forhandling, opfølgning af deadlines og leverancer, har fingeren på pulsen, sans for kvalitet og design i Premium kategorien samt evner at se nye muligheder og trends i markedet.

  Jeg kan på det varmeste anbefale et samarbejde med Henrik.”

  Key Account Manager, Leverandør

 • Appelquist & Co

  “Danske Fagmedier havde kursen imod endnu en konkurs da Henrik kom til firmaet, ansat som Interim Direktør. Skuden er vendt og nu opkøbt af Nordjyske Medier.

  Det var en stor fornøjelse at arbejde under Henrik, da man aldrig var i tvivl om hvilken retning vi skulle. Henrik har evnen til selv at sætte den rigtige kurs, og samtidig lytte og agere på gode input. Henrik er handle kraftig, velartikuleret, og en positiv person. Positiv selvom firmaet stod i en svær tid. Det var ikke mindst Henriks ildhu og "drive", såvel som analytiske evner, der drev firmaet frem.

  Henriks personale håndtering har jeg endnu til gode at se magen til. Han har virkelig evnen til at få folk i det rigtige gear, på en god og positiv måde. God til at inddrage folk hvor der er mulighed for det, så man er en del af processen.

  Det er en inspiration at arbejde med en person, der er så meget frontløber, og så opdateret på, hvad der skal til for at få, og blive en succes.

  Henrik vil til enhver tid have min varmeste anbefaling, såvel professionelt som personligt. Skulle I ønske en yderligere kommentar til min anbefaling står jeg gerne til rådighed.”

  Salgschef, Medarbejder

 • Appelquist & Co

  “Henrik Lykke Appelquist var interim-direktør i Danske Fagmedier i perioden januar 2013 og frem til medio 2014, hvor forlaget efter en særdeles succesfuld turnaround blev solgt til Nordjyske Medier.
  Som ansvh. chefredaktør har jeg samarbejdet med og refereret direkte til Henrik L. Appelquist.

  Henrik tager beslutninger baseret på grundigt researchede analyser og dokumenterede fakta, kombineret med en solid ledelsesteoretisk baggrund og –erfaring.

  Han læser hurtigt folk, og lodder ekstremt hurtigt stemninger.
  Henrik L. Appelquist har på den relativt korte tid retableret en forretning med et solidt organisatorisk fundament – og ikke mindst med en indtjening, - med et yderligere potentiale, som har øget selskabets salgsværdi ganske betragteligt. Der er tale om en ægte turnaround, båret af et imponerende stykke ledelsesarbejde.

  Jeg kan på det varmeste anbefale Henrik Lykke Appelquist og uddyber gerne”

  Ansv. chefredaktør, Medarbejder

 • Appelquist & Co

  “Henrik har på få måneder med succes opbygget en helt ny kommerciel afdeling, hvor samarbejde og fællesskab er nøgleord.
  Han fik på meget kort tid et nyt hold af dedikeret medarbejdere til at arbejde struktureret og målrettet med at styrke vores brand.

  Henrik er fuld af positiv energi og entusiasme, og han arbejder hårdt og målrettet på at skabe resultater igennem sine medarbejdere.

  Jeg kan personligt anbefale et samarbejde med Henrik L. Appelquist”

  Brand Manager, Medarbejder